Makanan Tradisional

Kota Bandung

julukan: Kota Kembang

  •  Makanan: Peuyeum Bandung, Bakso Tahu Goreng, Colenak, Mie Kocloko Minuman: Bandrek, Bajigur

Peuyeum

Colenak

Bajigur

Kota Bondowoso:

  •   Makanan: Tape (Tapai)

Bali – julukan: Pulau Dewata:

  •  Makanan: Betutu, Lawar, Rujak Kuah Pindang, Tipat Cantok, Pelecing, Sate Pelecing ( Singaraja), Sio Bak Singaraja, Serombotan,Entil, Tum, Babi Guling, Be Mesere, Lawar Kuwir, Be Genyol,Sate Lilit, Sate Sere lemo, Taluh Mebejek, Rujak Cuka, Rujak Bancih, Be Pasih sambel Matah, Sudang Sudaji, Gerang Sambel Bawang, Sambel Bongkot, Pesan Clengis, Pesan Polo, Sate Be Pasih
  • KUE : Jaja Uli, Jaja Bendu, Kelepon, Laklak, Lupis, Ongol – Ongol,Bubuh Sumsum, o Snack : Kacang Asin, Kacang Disco, Keripik Sela
  • Minuman: Brem, Kopi Bali

Ayam Betutu

Lawar Bali

Tipat Cantok

Kota Jakarta:

  • Makanan: Sop kambing, Ketoprak,
  •  Minuman: Es teler

Kota Jember:

  •   Makanan: Suwar-suwir

Kota Lamongan

 

  • Makanan: Tahu campur

Kota Madiun

  • Makanan: Pecel


Kota Magelang:

  • Makanan: Kupat Tahu
  • Kudapan: Getuk, Wajik


Kota Makassar

  • Makanan: Coto Makassar, palu basa, palu butung, palu mara, sop sodara, nyuknyang, jalangkote, putu, kacang disko, mie TiTi,pisang epe, ikan bakar, sop konro
  • Minuman: Es Palubutung, es pisang ijo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s